Tuesday, December 28, 2010

monkey

monkey is any cercopithecoid (Old World monkey) or platyrrhine (New World monkey) primate. All primates that are not prosimians or apes are monkeys. The 264 known extant monkey species represent two of the three groupings of simian primates (the third group being the 22 species of apes). Monkeys are generally considered to be intelligent and, unlike apes, monkeys usually have tails.
The New World monkeys are classified within the parvorder Platyrrhini, whereas the Old World monkeys (superfamily Cercopithecoidea) form part of the parvorder Catarrhini, which also includes the apes. Thus, scientifically speaking, monkeys are paraphyletic (not a single coherent group) and Old World monkeys are actually more closely related to the apes than they are to the New World monkeys.

panda

The giant panda, or panda (Ailuropoda melanoleuca, literally meaning "black and white cat-foot")[2] is a bear[3] native to central-western and south western China.[4] It is easily recognized by its large, distinctive black patches around the eyes, over the ears, and across its round body. Though it belongs to the order Carnivora, the panda's diet is 99% bamboo.[5] Pandas in the wild will occasionally eat other grasses, wild tubers, or even meat in the form of birds, rodents or carrion. In captivity they may receive honey, eggs, fish, yams, shrub leaves, oranges, or bananas along with specially prepared feed.[6][7]
The giant panda lives in a few mountain ranges in central China, mainly in Sichuan province, but also in the Shaanxi and Gansu provinces.[8] Due to farming, deforestation and other development, the panda has been driven out of the lowland areas where it once lived.
The panda is a conservation reliant endangered species.[4] A 2007 report shows 239 pandas living in captivity inside China and another 27 outside the country.[9] Wild population estimates vary; one estimate shows that there are about 1,590 individuals living in the wild,[9] while a 2006 study via DNA analysis estimated that this figure could be as high as 2,000 to 3,000.[10] Some reports also show that the number of pandas in the wild is on the rise.[11][12] However, the IUCN does not believe there is enough certainty yet to reclassify the species from Endangered to Vulnerable.[1]

bear

Bears are mammals of the family Ursidae. Bears are classified as caniforms, or doglike carnivorans, with the pinnipeds being their closest living relatives. Although there are only eight living species of bear, they are widespread, appearing in a wide variety of habitats throughout the Northern Hemisphere and partially in the Southern Hemisphere. Bears are found in the continents of North America, South America, Europe, and Asia.
Common characteristics of modern bears include a large body with stocky legs, a long snout, shaggy hair, plantigrade paws with five nonretractile claws, and a short tail. While the polar bear is mostly carnivorous and the giant panda feeds almost entirely on bamboo, the remaining six species are omnivorous, with largely varied diets including both plants and animals.
With the exceptions of courting individuals and mothers with their young, bears are typically solitary animals. They are generally diurnal, but may be active during the night (nocturnal) or twilight (crepuscular), particularly around humans. Bears are aided by an excellent sense of smell, and despite their heavy build and awkward gait, they can run quickly and are adept climbers and swimmers. In autumn some bear species forage large amounts of fermented fruits which affects their behaviour.[1] Bears use shelters such as caves and burrows as their dens, which are occupied by most species during the winter for a long period of sleep similar to hibernation

deer

Deer (singular and plural) are the ruminant mammals forming the family Cervidae. Species in the Cervidae family include Moose, Red Deer, Reindeer, Roe and Chital. Male deer of all species, except the Chinese Water deer, and female Reindeer grow and shed new antlers each year. In this they differ from permanently horned animals such as antelope; these are in the same order as deer and may bear a superficial resemblance. The musk deer of Asia and Water Chevrotain (or Mouse Deer) of tropical African and Asian forests are not usually regarded as true deer and form their own families, Moschidae and Tragulidae, respectively.

lion

The lion is a magnificent animal that appears as a symbol of power, courage and nobility on family crests, coats of arms and national flags in many civilizations. Lions at one time were found from Greece through the Middle East to northern India, but today only a very small population remains in India. In the past lions lived in most parts of Africa, but are now confined to the sub-Saharan region.
Mature male lions are unique among the cat species for the thick mane of brown or black hair encircling the head and neck. Both male and female lions roar, a sound which can be heard as far as 8 kilometers away.

tiger

The tiger (Panthera tigris), a member of the Felidae family, is the largest of the four "big cats" in the genus Panthera.[4] Native to much of eastern and southern Asia, the tiger is an apex predator and an obligate carnivore. Reaching up to 3.3 metres (11 ft) in total length, weighing up to 300 kilograms (660 pounds), and having canines up to 4 inches long,[5] the larger tiger subspecies are comparable in size to the biggest extinct felids.[6][7] Aside from their great bulk and power, their most recognisable feature is a pattern of dark vertical stripes that overlays near-white to reddish-orange fur, with lighter underparts. The most numerous tiger subspecies is the Bengal tiger while the largest is the Siberian tiger.
Tigers have a lifespan of 10–15 years in the wild, but can live longer than 20 years in captivity.[8] They are highly adaptable and range from the Siberian taiga to open grasslands and tropical mangrove swamps.
They are territorial and generally solitary animals, often requiring large contiguous areas of habitat that support their prey demands. This, coupled with the fact that they are indigenous to some of the more densely populated places on earth, has caused significant conflicts with humans. Three of the nine subspecies of modern tiger have gone extinct, and the remaining six are classified as endangered, some critically so. The primary direct causes are habitat destruction, fragmentation and hunting.

cat

The cat (Felis catus), also known as the domestic cat or housecat[5] to distinguish it from other felines and felids, is a small furry domesticated carnivorous mammal that is valued by humans for its companionship and for its ability to hunt vermin and household pests. Cats have been associated with humans for at least 9,500 years,[6] and are currently the most popular pet in the world.[7] Owing to their close association with humans, cats are now found almost everywhere on Earth.
Cats are similar in anatomy to the other felids, with strong, flexible bodies, quick reflexes, sharp retractable claws, and teeth adapted to killing small prey. As nocturnal predators, cats use their acute hearing and ability to see in near darkness to locate prey. Not only can cats hear sounds too faint for human ears, they can also hear sounds higher in frequency than humans can perceive. This is because cats' usual prey (particularly rodents such as mice) make high frequency noises, so cats' hearing has evolved to pinpoint these faint high-pitched sounds. Cats rely more on smell than taste, and have a vastly

elephant

Elephants are large land mammals in two genera of the family Elephantidae: Elephas and Loxodonta. Three species of elephant are living today: the African bush elephant, the African forest elephant and the Asian elephant (also known as the Indian elephant). All other species and genera of Elephantidae are extinct, some since the last ice age although dwarf forms of mammoths may have survived as late as 2,000 BC.[1] Elephants and other Elephantidae were once classified with other thick-skinned animals in a now invalid order, Pachydermata.

Elephants are the largest land animals now living.[2] The elephant's gestation period is 22 months, the longest of any land animal. At birth it is common for an elephant calf to weigh 120 kilograms (260 lb). They typically live for 50 to 70 years, but the oldest recorded elephant lived for 82 years.[3] The largest elephant ever recorded was shot in Angola in 1956. This male weighed about 24,000 lb (11,000 kg),[4] with a shoulder height of 3.96 metres (13.0 ft), a metre (yard) taller

cow

In many more animals one is cow it has four feets and two eyes. this animal is national animal of nepal. hindus are worsheep of it. they think the cow is a goddess. It gives us milk.it has two ear als.cow eats grass,leafs and animal

dog

there are many animal in wrld. one is dog. dog is a pet animal it goats. a guy who hits and runs, as in he tells girls what they wanna hear to get in their panties and as soon as he gets the pussy, he's gone. unable to commit to one woman. DOG.Makes a good pet, as they are intelligent, curious, and as I have earlier stated, a pack animal, and therefore easily suited to life with a family of many people, or fewer.